Copyright © by Ulrica de la Mar - 2009-2018 - Alle rechten voorbehouden

zaterdag 30 januari 2010

Mijn Tewerkstelling (34)

Een relevant stukje uit Visie Arbeidsmarktbeleid,
hoofdstuk 9 - Inzet infrastructuur:

"Naast de uitvoering van de Sociale Werkvoorziening zet Breda de infrastructuur van BSW Bedrijven op dit moment breder in. Zo worden mensen op de wachtlijst van de Sociale Werkvoorziening al bij BSW Bedrijven geactiveerd en worden potentiĆ«le bijstandsklanten met een opleidingsniveau vanaf MBO niveau 2 via een dienstverband bij BSW Bedrijven bemiddeld naar ander regulier werk ("WerkNu"). Daarnaast zet BSW Bedrijven haar expertise in om 750 werkzoekende klanten van Sociale Zaken die in het verleden vrijgesteld waren van arbeidsverplichting, opnieuw te beoordelen op hun participatiekansen. Al met al heeft de raadscommissie vorig jaar de keuze gemaakt om de infrastructuur van de sociale werkvoorziening breder in te zetten, als onderdeel van het Bredase arbeidsmarktbeleid. Met de koppeling van de infrastructuur naar het in te richten "werkplein" en "zorgplein" vanuit Sociale Zaken/UWV Werkbedrijf wordt maximaal gebruik gemaakt van dit "participatie-instrument" dat we zelf als gemeente in huis hebben. Daarmee levert de infrastructuur van BSW Bedrijven direct vele kansen voor activering en participatie aan de "onderkant" van de participatieladder"     
 
Op zich natuurlijk een goed plan, alleen de werkelijkheid is anders en de uitvoering is verbijsterend te noemen. Daarom heb ik besloten om mijn Tewerkstelling belevenissen verder onder de aandacht te brengen. Weblinks en het verzoek om een reactie heb ik verstuurd naar de Wethouder van Sociale zaken & Arbeidsmarktbeleid, Hoofd Arbeid & Activering en Directeur Sociale Zaken.


Volledige Visie Arbeidsmarktbeleid 2009-2015 te donwloaden op:

1 opmerking:

  1. Ikn hoop oprecht dat ze deze keer wel gevoelig zijn voor kritiek,, Tot nu toe heeft geen enkele bestuurder het lef gehad toe te geven dat ze er een ouinhoop van hebben gemaakt Zie hewt relaas van Werkenzonderwerk. Dan heb je alvast een aardige indruk van wat je te wachten staat. http://www.jacquelinegrosman.nl/werkenzonderwerk/
    Heel veel succes

    BeantwoordenVerwijderen